Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp

Uniek groen dak

Het groendak bestaat uit sterk hellende dakvlakken variërend van 35 tot 65 graden, en verticale gevels die voorzien zijn van groene gevelkorven. Dit innovatieve dakontwerp biedt diverse voordelen voor zowel het gebouw als het milieu. Het verlengt de levensduur van het dak en verbetert de energie-efficiëntie van het gebouw. Daarnaast helpt het bij het verminderen van het stedelijk hitte-eilandeffect, het verbeteren van de luchtkwaliteit en het reguleren van de waterafvoer.

Het ontwerp van de constructie van het hellend dak en de gevelkorven is zorgvuldig uitgedacht door Laboraad B.V. met als doel een sterk en duurzaam systeem te creëren dat de groene elementen van het dak en de gevelkorven ondersteunt. Het Design & Construct project werd vervolgens uitgevoerd door Joosten Ecodak, Schanskorven Montage en Tensar, wat resulteerde in een prachtig en functioneel groendak dat zowel esthetisch als ecologisch aantrekkelijk is.

Het is ook vermeldenswaard dat Laboraad B.V. op maat gemaakte oplossingen biedt voor groendaken en groengevels, naast het ontwerpen van dak- en gevelconstructies. Dankzij hun jarenlange ervaring en expertise op het gebied van groene daken en gevels, kunnen ze voldoen aan de specifieke behoeften van hun klanten.

Al met al biedt het groendak een duurzame oplossing voor hedendaagse bouwprojecten en biedt het vele voordelen voor zowel de gebruikers van het gebouw als de omgeving.