Onze expertise

Productonderzoek & ontwikkeling

Laboraad heeft meer dan dertig jaar ervaring in productonderzoek, productontwikkeling en productregistratie op het gebied van de land- en tuinbouw. Ons team ontwikkelt productideeën op het gebied van bodemvruchtbaarheid, bodemverbetering en teeltsubstraten en werkt hierbij met nutriënten en bodemleven zoals micro-organismen, schimmels en nematoden.

FACILITEITEN

Laboraad heeft een uitgebreid onderzoekslaboratorium met hoogwaardige apparatuur voor extractie en analyse, een productieafdeling, en een werkplaats met alle faciliteiten om prototypes en pilot-productseries te maken.

SAMEN GROEIEN

Heeft u een ontwikkelingsuitdaging op het gebied van bodemorganismen, bodemverbetering, meststoffen, bio-stimulatoren of teeltsubstraten, en bent u op zoek naar een sparringpartner? Laboraad denkt met u mee en kan u een deel of het volledige proces van idee tot product uit handen nemen. Onze jarenlange ervaring binnen de hortitechniek, productontwikkeling en registratie zetten wij graag in om advies te geven aan partners uit diverse sectoren.
Projecten

UNIEK GROEN DAK, 2017

“Het groendak bestaat uit sterk hellende dakvlakken variërend van 35 tot 65 graden en verticale gevels voorzien van groene gevelkorven.  De constructie van het hellend dak systeem en de gevelkorven zijn ontworpen door Laboraad B.V. en door Joosten Ecodak, Schanskorven Montage en Tensar uitgevoerd als Design & Construct project. “